Zeel Production | Make Everybody Dream Come True

Need Help? Call us!

+6019-202 0691

web template zeelproduction (20)

Pemuda Terkejut Lihat Bil Hospital 4 Hari 3 Malam

Tak sangka rupanya harga bill hospital macam ini rupanya .

kami ikuti posting dari @amirlhanafy tentang kejadian di Hospital Putrajaya .

Wife aku warded 4 hari 3 malam dekat Hospital Putrajaya, March lalu. Sebelum aku ambil dia dekat ward, wife pesan untuk bayar bil rawatan dan kos ward dekat kaunter dulu.

Aku risau dan berpeluh-peluh. Pergi ATM keluarkan duit RM400.

Sekali kena bayar RM17 aje.

Aku macam “lah?…”

“serius la?”.

4 hari 3 malam kot. Aku dah ready kad debit just in case tak cukup, boleh bayar online. Aku tanya Liya (wife),

“Makanan macam mana?”

Dia kata “Kerap bang. 5x sehari..”

“Makanan standard orang sakit ke?”

Aku tanya. “Tadi makan ayam kurma..”

Uih, bukan kaleng-kaleng..

aku tak puas hati “Nurse jaga macam mana?”

“Tiap jam datang jenguk, nak make sure kerap minum dan check urine..

” Aku pun tanya wife.

“Cuba teka berapa abang bayar bil sayang..”

“300 ada?…”

Dia jawab.

“17 ringgit aje.” aku kata.

 

Jom tengok posting beliau di Twiter